Vad innebär SEO?

För den som vill ranka höst på Google och andra söktmotorer kommer SEO att vara direkt nödvändigt att bli bra på.

Bra artiklar, hög rank

För den som undrar vad SEO är kan det på ett enkelt sätt förklaras som något som en hjälp att rankas högt på Google. Det står för Search Engine Optimization och innebär att man skriver artiklar på ett visst sätt för att kunna nå så bra resultat som möjligt på Google.

Om man till exempel registrerat sig hos Verksamt för att starta ett eget företag lär man troligtvis fortsätta genom att skaffa sig en hemsida. Oavsett om man har en helt unik affärsidé eller vill slå sig in i en redan konkurrenskraftig bransch kommer en hemsida som nås av många alltid att vara en fördel.

Men hur ska man göra för att rankas så högt som det bara går? Ett sätt är att använda sig av SEO för sin hemsida och sina artiklar. Kortfattat går det ut på att man formar sin sajt och dess innehåll på ett speciellt sätt. Google gillar delvis artiklar som har nyckelord i sig. Det ska vara tydligt med andra ord. Har man en hemsida där man säljer muggar är det viktigt att använda sig av ord som passar in. Att istället skriva om något helt annat kan riskera att förvirra Google och rankingen kommer bli sämre.

Artiklarna är väldigt viktiga på en hemsida. Det handlar om att man ska försöka få ut mycket material men samtidigt något som passar till den verksamhet man har. Man behöver inte enbart skriva om exakt det ämnet det handlar om. Att skriva sidohistorier är bra, så länge det inte glider för långt ifrån ämnet. Sedan är det viktigt att ha en tydlig sajt med kategorier och andra uppdelningar som kan tänkas vara viktiga.