Pineberry

  • av

Pineberry är en digital marknadsföringsbyrå som för närvarande har sina kontor på Kungsgatan i Stockholm precis ovanför Vete-Kattens fik. Pineberry grundades 2007 av Michael Wahlgren och Stefan Mahlstein som fortfarande har många fingrar med i spelet. Tanken var när byrån startade att man skulle gör SEO lite roligare och mer unikt ä vad som normalt erbjöds, och från början var det även mer fokuserat på text. Idag erbjuder man kunderna en mix av SEO, SEM och SoMe för att få företag att ranka så högt upp i sökmotorerna som möjligt och även generera mer trafik till sina hemsidor och bloggar.

Namnet Pineberry

Vad är Pineberry kan man fråga sig, och hur kom namnet till? Faktum är att det här är en rolig historia som kan verka osannolik, men så är dock inte fallet. Grundarna satt och spånade över namn och hade företag som Apple och stora verksamheter med fruktnamn. De frukter som var upptagna kunde man ju inte ta, så man var tvungen att komma på något annat. Snart gick det upp ett ljus som ledde till frukterna strawberry (jordgubbe) och pineapple (ananas). Pineberry som är en blandning av de båda namnen föddes.

Dock hade man en liknande tanke med att mixa frukter nere i Nederländerna under samma tid, bara lite kort senare. Där lekte man istället med att odla ett nytt bär som var en mix mellan just ananas och jordgubbe. Pinebäret föddes! Men – företaget i Sverige var faktiskt först. Dock hjälpte bäret till på traven att få företaget känt och att ranka högre. Slump? Eller högre makters påverkan? Roligt är det i alla fall. Idag är Pineberry ett av Sveriges ledande SEO-företag och man växer ständigt. De har den berömda Sökmotorkonsult-sajten, Sökpodden och ger även utbildningar.