Mätbara resultat

  • av

Bland det viktigaste när du sätter strategfier och tar fram åtgärder för on page och off page inom SEO, är att studera de mätbara resultaten. När du tar hjälp av ett proffs ingår detta alltid nästan och gör det inte det bör du välja en annan byrå.

Resultatet tar tid på sig

Det går inte tillräckligt att poängtera att frukten av SEO tar tid att se. I många fall rör det sig om ca ett halvår innan du kan se en märkbar skillnad eftersom det tar tid för både besökare och sökmotorerna att se vad du har gjort för förändringar. Inom SEM och exempelvis pay per click går det oftast fortare. Med verktyg som nämns i en annan artikel här på sajten kan de mätbara resultaten skådas med tiden. Man kan således följa utvecklingen med hjälp av mätningar och kurvor som ger en klarare bild. På så vis vet du även hur du ska fortsätta i framtiden för att gynnas ännu mer.

Definiering av förbättringar

Ett mätbart resultat ger även en inblick i hur du kan göra för att förbättra din nuvaranbde situation ute på nätet. Även om resultat ibland låter vänta på sig finns det dock andra saker du kan göra för att speeda på processen. Kanske har du bara gjort lite sökordsoptimeringar och ser att det inte räcker. Då skulle det kanske vara bra att ta in en dos SEM och annonsering på Facebook och Google också. Stirra dig inte blind på kurvorna alldeles i början men var ändå uppmärksam på hur det verkar gå och åt vilket håll det förmodas peka.

Sätt upp delmål

Sikta gärna mot stjärnorna men gör det inte alltför snabbt. Försök ha lite tålamod med dig i väskan och sätt istället upp delmål på ett realistiskt plan. Tänk på att det lyder en osynlig regel som säger att det som går för snabbt ofta försvinner lika fort (lätt fånget lätt förgånget). Det kan också vara svårt att handskas med alltför drastiska förändringar eftersom man lätt blir rädd och vill sikta ännu högre direkt. Resultatet kan då istället bli det motsatta genom att du till slut inte hinner med. Sätt upp delmål och mät dem steg för steg. Vem vet, kanske vägen ändras med tiden och du beslutar dig för att ta krafttag någon annanstans än där du först sått ett frö.