Få fart på bloggen med SEO och börja tjäna pengar

  • av

Har du en blogg utan att det händer någonting på den? Då är det dags för dig att få fart på din blogg genom de rätta SEO-verktygen. Då kan du börja tjäna pengar, vilket är perfekt för dig som antingen behöver ha ett extrajobb, vill satsa på att bli internetföretagare eller planerar att studera och vill dra ner på studielånet.

Mer pengar på bankkontot

Bloggen är ett perfekt verktyg för dig som vill börja tjäna mer pengar. Det är många, både unga och faktiskt även äldre, som tjänar pengar på sin blogg varje månad. Om du vill tjäna nog mycket pengar för att kunna leva på bloggandet kan det krävas att du har flera bloggar. Det är perfekt för dig som vill starta eget företag, känner att du inte orkar med ett vanligt jobb eller om du är student och inte vill behöva jobba extra under studietiden. Det finns många bra anledningar att starta en blogg. Är det så att du är student och studerar något som du inte riktigt trivs med, eller om du vill vara säker på att komma in på din drömutbildning, då kan du göra högskoleprovet för att förbättra dina chanser. Det absolut smartaste sättet för att du ska lyckas är att du tar hjälp av Högskoleprovguiden för att maxa resultatet på högskoleprovet 2020 och komma in på drömutbildningen.

SEO

SEO betyder sökmotoroptimering, Search Engine Optimization, och handlar om att optimera din blogg. Idag räcker det inte med att du har en blogg och skriver ett par genomtänkta inlägg, så kommer du att få besökare och kan tjäna pengar. Nej, det krävs mycket mer. Sökmotoroptimering handlar om att du skapar en blogg som både Google och läsarna gillar. Sökmotorer som Google och Firefox vill alltid ge surfaren det bästa resultatet på dess sökning. Om en person söker på löpteknik, då vill sökmotorerna skicka surfaren till en sajt som verkligen handlar om löpteknik. Gärna en välskriven sajt som har bra länkar, många och informativa texter samt bilder. Det är också så att ju fler personer som har gått in på din sida, desto bättre betyder det att sidan är. Bästa sättet att sökmotoroptimera din sida är genom att skriva riktigt bra texter. Kopiera inte texterna: det kan sökmotorernas algoritmer omgående läsa av. Sprid sedan dina texter på sociala media så att många går in på din blogg och läser dina artiklar. Om du skriver informativa texter som läsarna har nytta utav, så kommer de också att själva dela dina artiklar med andra.